Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

JADŁOSPIS 10-14.12.2018

włącz .

PONIEDZIAŁEK 10.12.

ŚNIADANKO
BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM I Z MIODEM ORAZ PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z TWAROŻKIEM, Z SAŁATĄ LODOWĄ I POMIDOREM,
HERBATA Z MIĘTOWA

OBIAD

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY, GULASZ WIEPRZOWY Z MIĘSA SZYNKI W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA, SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
JOGURT STRACCIATELLA (NATURALNY ZE STARTĄ CZEKOLADĄ GORZKĄ I MLECZNĄ), JABŁKO, HERBATA Z MIĘTĄ

WTOREK  11.12.

ŚNIADANKO

PIECZYWO RAZOWE I PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, PASTĄ JAJECZNĄ, POMIDOREM, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD

ZUPA RYŻOWA Z WARZYWAMI I KOPREM NA ROSOLE, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ W SOSIE JOGURTOWYM,
WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK
GRUSZKA I JABŁKA, BISZKOPTY, HERBATA Z POKRZYWY

ŚRODA  12.12.

ŚNIADANKO

PIECZYWO PSZENNE Z MASŁEM I Z DŻEMEM WIŚNIOWYM ORAZ ŻYTNIE Z MASŁEM, PASZTETEM, OGÓRKIEM KISZONYM I Z POMIDOREM,
KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Z MAKARONEM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, PIECZEŃ ZE SCHABU, ZIEMNIAKI, WARZYWA GOTOWANE,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
PIERNIK Z POWIDŁAMI, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

CZWARTEK  13.12.

ŚNIADANKO

PIECZYWO ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM,
Z POMIDOREM, SAŁATĄ, JAJKA, RZODKIEWKĄ, POLĘDWICĄ SOPOCKĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ, (Dzieci przygotowują śniadanko samodzielnie)

OBIAD

KREM Z GROCHU Z GRZANKAMI, KLUSECZKI SZAGÓWKI W SOSIE MEKSYKAŃSKIM (MIĘSO MIELONE, KUKURYDZA, WARZYWA W PASKI),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK
CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, HERBATA ROOIBOS

PIĄTEK 14.12.

ŚNIADNKO
PIECZYWO PSZENNO Z MASŁEM I Z POWIDŁAMI ORAZ ŻYTNIE Z MASŁEM, ŻÓŁTYM SEREM, PASTA RYBNA ZE SZCZYPIORKIEM,
KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, FILET RYBNY Z MINTAJA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z DODATKIEM JABŁKA I PAPRYKI KONSERWOWEJ,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK
BUŁKA MLECZNA Z MASŁEM, BANAN, JABŁKO, HERBATA MIĘTOWA

JADŁOSPIS 03-07.12.2018

włącz .

PONIEDZIAŁEK 03.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNE Z MASŁEM I MIODEM ORAZ ŻYTNIE Z MASŁEM, RZODKIEWKĄ, ŻÓŁTYM SEREM, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD
ZUPA (KREM) BROKUŁOWY Z GRZANKAMI, PULPECIKI Z MIĘSA MIESZANEGO, W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK
KISIEL JABŁKOWO-KIWI Z/LUB SOSEM WANILO-JOGURTOWYM, KRAKERSY,
HERBATA Z CYTRYNĄ

WTOREK 04.12.

ŚNIADANIE
OWSIANKA NA WODZIE ZE ZMIKSOWANYM BANANEM, RODZYNKĄ, PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, POMIDOREM, RZODKIEWKĄ, SAŁATĄ,
HERBATA Z MELISĄ

OBIAD

ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA Z MIĘSEM, PALECZKI PIECZONE Z KURCZAKA W SOSIE WŁASNYM, RYŻ, WARZYWA GOTOWANE MIX Z MASEŁKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, GRUSZKA, HERBATA Z CYTRYNĄ

ŚRODA  05.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, CIENKIE PARÓWKI DELIKATESOWE Z/LUB KETCHUPEM,
HERBATA Z MIĘTY

OBIAD
ZUPA –KREM SELEROWY Z GRZANKAMI Z CHLEBA MIESZANEGO NA WYWARZE WARZYWNYM, PIECZEŃ RZYMSKA DUSZONA, ZIEMNIAKI, SOS, SAŁATKA Z KISZONEGO OGÓRKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK
BABKA MARMURKOWA, JABŁKO, NAPAR Z NAGIETKA

CZWARTEK  06.12. MIKOŁAJKI

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, POLĘDWICĄ SOPOCKĄ, PAPRYKĄ, POMIDOREM, SAŁATĄ LODOWĄ, RZODKIEWKA, JAJKO
Dzieci komponują kanapki samodzielnie.
HERBATA Z MELISĄ

OBIAD
ZUPA FASOLOWA Z FASOLKI DROBNO ZIARNISTEJ, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI (PANIERKA WIELOZBOŻOWA), SURÓWKA Z MARCHWI Z JABŁKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
ROGAL Z MASŁEM, JABŁKO, GRUSZKA, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

PIĄTEK 07.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ RYBNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, TWARÓG, PAPRYKA CZERWONA,
HERBATA ROOIBOS

OBIAD
ZUPA WIELOWARZYWNA, PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM I CEBULKĄ, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK

HERBATNIKI „PETIT", GRUSZKA, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

Facebook

CPT certification
CPT certificationCPT certificationCPT certification