JADŁOSPIS 18-22.01.2021
PONIEDZIAŁEK 18.01.
ŚNIADANKO
PIECZYWO ŻYTNIO- PSZENNE I GRAHAM Z MASŁEM I DŻEMEM Z CZARNEJ PORZECZKI, TWAROGIEM, RZODKIEWKĄ, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM
OBIAD
ZUPA ZIEMNIACZANA ZABIELANA Z CEBULKĄ, SZTUKA MIĘSA ZE SCHABU W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM, RYŻ, SURÓWKA KOPERKOWA Z BIAŁEJ KAPUSTY, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z MUSEM OWOCOWYM, JABŁKO,
LEMONIADA CYTRYNOWA
WTOREK 19.01.
ŚNIADANKO
PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, PAPRYKĄ, SAŁATĄ, SEREM ŻÓŁTYM, RZODKIEWKĄ, HERBATA Z JABŁKIEM I GOŹDZIKAMI
OBIAD
BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM, MEDALION KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA ZYDOWSKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z DODATKIEM KISZONEGO OGÓRKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM I RZODKIEWKĄ, POMARAŃCZO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM
ŚRODA 20.01.
ŚNIADANKO
PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, ROLADĄ DROBIOWĄ, POMIDOREM, PAPRYKĄ, KAKAO LUB HERBATA Z MIĘTY
OBIAD
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON W SOSIE BOLOŃSKIM,
WODA PRZEGOTOWANA Z POMARAŃCZĄ
PODWIECZOREK
CHRUPKI KUKURYDZIANE, POMARAŃCZO, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM
CZWARTEK 21.01.
ŚNIADANKO
PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE Z MASŁEM, PARÓWKA CIELĘCA Z/LUB KETCHUPEM, PAPRYKĄ, SAŁATĄ LODOWĄ, HERBATA Z POMARAŃCZĄ
OBIAD
ROSÓŁ Z MAKARONEM DROBNYM Z MĄKI SEMOLINOWEJ,PIECZEŃ WIEPRZOWA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW NA NATURALNYM JOGURCIE,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ
PODWIECZOREK
BUDYŃ ŚMIETANKOWY Z/LUB SOKIEM WIŚNIOWYM, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM
PIĄTEK 22.01.
ŚNIADANKO
PIECZYWO GRAHAM I RAZOWE Z MASŁEM, MARMOLADĄ ŚLIWKOWĄ, POMIDOREM, PAPRYKĄ, KIEŁKAMI LUCERNY,
HERBATA ROOIBOS BRZOSKWINIOWA
OBIAD
ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA, PIEROGI Z SEREM NA SŁODKO, KWAŚNA ŚMIETANA Z CUKREM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
PIECZYWO WASA, SŁUPKI OGÓRKA ZIELONEGO, DIP JOGURTOWY, HERBATA Z MELISY