Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

JADŁOSPIS 25-29.05.2020r.

włącz .

PONIEDZIAŁEK  25.05

ŚNIADANKO.
PIECZYWO PSZENNO –ŻYTNIE (CH. BALTONOWSKI) I GRAHAM Z MASŁEM , POMIDOREM, SAŁATĄ, TWAROGIEM, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD
ROSÓŁ Z MAKARONEM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, GULASZ WIEPRZOWY Z MIĘSA SZYNKI
W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ

PODWIECZOREK
SŁUPKI OGÓRKA ZIELONEGO Z DIPEM JOGURTOWYM, PIECZYWO WASA, HERBATA
Z MELISĄ

WTOREK 26.05.

ŚNIADANKO
OWSIANKA NA WODZIE Z RODZYNKAMI I MIODEM, PIECZYWO RAZOWE I GRAHAM
Z MASŁEM, KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ, SAŁATĄ, PAPRYKĄ, HERBATA Z MELISĄ

OBIAD
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SAŁATKA SZWEDZKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK
MUS OWOCOWY, CHRUPKI KUKURYDZIANE, KAWA ZBOŻOWA Z/ LUB MLEKIEM

ŚRODA 27.05.

ŚNIADANKO
GRAHAM Z MASŁEM, POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI, POMIDOREM, OGÓRKIEM, KAWA ZBOŻOWA Z/ LUB MLEKIEM

OBIAD
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Z MAKARONEM Z MĄKI SEMOLINOWEJ, SCHAB GOTOWANY W SOSIE CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ W SOSIE JOGURTOWYM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
PIANKA JOGURTOWA (JOGURT NATURALNY Z GALARETKĄ), KRAKERSY, JABŁKO, HERBATA Z MELISĄ


CZWARTEK 28.05.

ŚNIADANKO

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, ROLADĄ DROBIOWĄ, OGÓRKIEM, POMIDOREM I SAŁATĄ, HERBATA Z MIĘTĄ

OBIAD

KREM Z GROCHU Z GRZANKAMI, MAKARON PENNE W SOSIE MEKSYKAŃSKIM (MIĘSO, KUKURYDZA, WARZYWA W PASKI), JABŁKO, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

PŁATKI RYŻOWE NA WODZIE Z MIODEM, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/ LUB MLEKIEM

PIĄTEK 29.05.

ŚNIADANKO

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, PASTA Z GROSZKU ZIELONEGO, DŻEMEM WIŚNIOWYM, KAKAO, HERBATKA Z DODATKIEM SERDECZNIKA POSPOLITEGO

OBIAD

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, FILET Z MINTAJA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z DODATKIEM JABŁKA I PAPRYKI KONSERWOWEJ, WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK

KISIEL Z KIWI I JABŁKA, BISZKOPCIKI, HERBATA Z MIETĄ

Facebook

CPT certification
CPT certificationCPT certificationCPT certification