Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

JADŁOSPIS 03-07.12.2018

włącz .

PONIEDZIAŁEK 03.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNE Z MASŁEM I MIODEM ORAZ ŻYTNIE Z MASŁEM, RZODKIEWKĄ, ŻÓŁTYM SEREM, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM

OBIAD
ZUPA (KREM) BROKUŁOWY Z GRZANKAMI, PULPECIKI Z MIĘSA MIESZANEGO, W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK
KISIEL JABŁKOWO-KIWI Z/LUB SOSEM WANILO-JOGURTOWYM, KRAKERSY,
HERBATA Z CYTRYNĄ

WTOREK 04.12.

ŚNIADANIE
OWSIANKA NA WODZIE ZE ZMIKSOWANYM BANANEM, RODZYNKĄ, PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, POMIDOREM, RZODKIEWKĄ, SAŁATĄ,
HERBATA Z MELISĄ

OBIAD

ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA Z MIĘSEM, PALECZKI PIECZONE Z KURCZAKA W SOSIE WŁASNYM, RYŻ, WARZYWA GOTOWANE MIX Z MASEŁKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, GRUSZKA, HERBATA Z CYTRYNĄ

ŚRODA  05.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO- ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM, POMIDOREM, CIENKIE PARÓWKI DELIKATESOWE Z/LUB KETCHUPEM,
HERBATA Z MIĘTY

OBIAD
ZUPA –KREM SELEROWY Z GRZANKAMI Z CHLEBA MIESZANEGO NA WYWARZE WARZYWNYM, PIECZEŃ RZYMSKA DUSZONA, ZIEMNIAKI, SOS, SAŁATKA Z KISZONEGO OGÓRKA,
WODA PRZEGOTOWANA Z MELISĄ

PODWIECZOREK
BABKA MARMURKOWA, JABŁKO, NAPAR Z NAGIETKA

CZWARTEK  06.12. MIKOŁAJKI

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO -ŻYTNIE I GRAHAM Z MASŁEM, POLĘDWICĄ SOPOCKĄ, PAPRYKĄ, POMIDOREM, SAŁATĄ LODOWĄ, RZODKIEWKA, JAJKO
Dzieci komponują kanapki samodzielnie.
HERBATA Z MELISĄ

OBIAD
ZUPA FASOLOWA Z FASOLKI DROBNO ZIARNISTEJ, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI (PANIERKA WIELOZBOŻOWA), SURÓWKA Z MARCHWI Z JABŁKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM

PODWIECZOREK
ROGAL Z MASŁEM, JABŁKO, GRUSZKA, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

PIĄTEK 07.12.

ŚNIADANIE

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE I RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ RYBNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, TWARÓG, PAPRYKA CZERWONA,
HERBATA ROOIBOS

OBIAD
ZUPA WIELOWARZYWNA, PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM I CEBULKĄ, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY,
WODA PRZEGOTOWANA Z MIĘTĄ

PODWIECZOREK

HERBATNIKI „PETIT", GRUSZKA, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM

Facebook

CPT certification
CPT certificationCPT certificationCPT certification